Dearabischetaal

Dearabischetaal

about the blog

Arabisch

Taal

newsPosted by farhan Tue, January 17, 2012 20:20:04

De belangrijkste en meest gesproken taal in de Arabische wereld is natuurlijk het Arabisch. Dit is de zesde grootste taal ter wereld en is ook een taal van de Verenigde Naties. Arabisch is een Semitische taal en is daarmee verwant aan het Hebreeuws. Het Modern Standaard Arabisch is de officiële taal in alle Arabische landen en wordt gesproken bij officiële gelegenheden (bijvoorbeeld in de politiek of op het nieuws) en wordt gebruikt in de schrijftaal. Bij het spreken gebruiken de Arabieren in het dagelijks leven een dialect. De Arabische dialecten verschillen in verschillende mate van het Modern Standaard Arabisch. De dialecten kunnen hoofdzakelijk worden ingedeeld in vijf categorieën:

· Egyptisch Arabisch. Doordat overal in de Arabische wereld Egyptische series en films worden gekeken en de grootste Arabische zangers Egyptenaren zijn, is dit het meest verstane dialect in de Arabische wereld. Met name het dialect van Caïro is zeer goed verstaanbaar; daarnaast is er ook nog het Sa'idi Arabisch dat in Opper-Egypte wordt gesproken.

· Syrisch-Libanees Arabisch, dat wordt gesproken in Bilad Al-Sham(Syrië, Libanon, Jordanië en de Palestijnse gebieden). Dit dialect lijkt van alle dialecten het meest op het Standaard Arabisch.

· Iraaks Arabisch.

· Arabische dialecten van het Arabische schiereiland.

· Yemenitsch-Somalisch Arabisch, dat wordt gesproken in het "Zuidelijk Arabisch Wereld", met name Yemen, Somalie, Djibouti en een minderheidstaal in Eritrea.

· Maghrebijns Arabisch, dat wordt gesproken in de Arabische Maghreb. Dit is het minst goed verstaanbaar in de Arabische wereld.

Daarnaast spreken veel Arabieren Engels als tweede taal. In Arabische landen die vroeger bezet waren door Frankrijk spreekt men vaak ook goed Frans. Vooral in Marokko, Algerije en Tunesië wordt veel Frans gesproken en bevatten de dialecten veel Franse leenwoorden


  • Comments(0)//blog.dearabischetaal.be/#post5

dearabische maanden

newsPosted by farhan Mon, January 16, 2012 14:24:20

الشهور العربية

1- محرم : لانه أحد الأشهر الحرم عند العرب .
2- صفر : لان ديار العرب كانت تخلو من اهلها في هذا الشهر بخروجهم الى الحرب
3- ربيع الاول ، ربيع الآخر : لوقوعهما في الربيع .
4- جمادي الاولى ، جمادي الآخرة : لانهما يأتيان في الشتاء حيث يتجمد الماء
5- رجب : كان العرب يعظمونه بترك القتال .
6- شعبان : كانت القبائل تتشعب للحرب و الاغارات بعد تركهم لها في رجب .
7- رمضان : اشتق من كلمة الرمضاء لوقوعه في وقت اشتداد الحر .
8- شوال : لان الابل كانت تشول فيه بأذنابها أي ترفعها طلبا للتلقيح .
9- ذو القعدة : كانت العرب تقعد فيه عن القتال .
10- ذو الحجة : كان الحج يقام فيه .

  • Comments(0)//blog.dearabischetaal.be/#post1